fbpx

Vitadu Bratislava

Kurací kebab

Výborný Low carb
kurací kebab

Low Carb kurací kebab

Kebab asi každý z nás. Avšak pri dodržiavaní zdravého životného štýlu by sme si túto fast foodovú pochúťku mali odoprieť. Ja však nechcem, aby ste sa obmedzovali preto som si pre Vás pripravila recept na Low Carb kurací kebab :).

Na 2 porcie potrebujeme

  • 1 grécky biely jogurt Milko (0% tuku)
  • 1 šalátovú uhorku
  • trochu čerstvého kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malú červenú cibuľu
  • 4 listy šalátu, alebo na jemno nasekanú kapustu
  • 1 veľkú rajčinu
  • 2ks veľkej kyslej uhorky
  • soľ
  • Čierne korenie
  • korenie gyros
  • kuracie prsia – cca jedno na porciu (môžete použiť aj morčacie prsia, prípadne kuracie stehno)

postup

Mäso uvaríme v slanej vode (v celku bez krájania) na malom plameni. Dôležité je, aby mäso nebublalo, ale iba “skoro variť”, ako keď robíte vývar. Vďaka tomu vám ostane mäkké a šťavnaté aj po vychladnutí. Po cca 35-50 minútach by malo byť už uvarené. Po vychladnutí mäso natrháme na kúsky. 

Dáme zohriať rúru na 180°C (horný aj dolný ohrev) a prichystáme si plech a papier na pečenie. 

Nastrúhame si šalátovú uhorku na tanier. Na 1 uhorku primiešame 1,5 lyžičky soli a necháme odležať. Rajčiny  a cibuľu nakrájame na kolieska, kyslé uhorky na plátky a kôpor nasekáme na drobno. 

Do rúry dáme piecť Vitadu chlieb, ale vytvarujeme z neho žemľu. Pre dostupnosť Vitadu potravím ma prosím kontaktujte. Do šejkra dáme na 1 porciu chleba 90ml vody (namiesto 40ml, ako sa píše na obale) a pridáme štipku soli. Ja dávam aj gyroz,alebo pizza korenie – žemľa tak vyzerá lepšie a hlavne aj krajšie vonia. Takáto zmes by sa mala liať podobne ako palacinkové cesto. Placka by sa mala rozliať asi na 20cm veľkosť. Dáme piecť cca na 16-18min, kým nie je žemľa zvonka pekne hnedá. 

Kým sa pečie žemľa, pripravíme si Tzatziky. Odležanú uhorku vyžmýkame – čím viac vody dostanete, tým hustejšie bude tzatziky. Vyžmýkanú uhorku, korenie, nasekaný kôpor, jogurt a pretlačený cesnak zmiešame v miske. Hotovo!

Natrhané mäso hodíme na panvicu s trochou oleja a bohatou nádielkou gyros korenia. Mäso opečieme na vyššom plameni – ak sa vám bude zdať suché, podlejte trochou vody nech je šťavnaté. 

Upečenú žemľu nakrojíme len do polovice, spodnú časť natrieme vrstvou tzatziky, naukladáme kyslé uhorky, šalát, rajčiny, cibuľu, mäso a ešte trochu tzatziky.

 

Hotovo!

MUDr. Današová

Kontaktujte ma

Dohodnite si prvú konzultáciu